MENU

Framesi kolekcija proljeće / ljeto 2016.

Framesi je na prošlotjednom seminaru održanom na našoj akademiji predstavio nove trendove u frizerstvu i novu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. podijeljenu u dva dijela: Gender Free i Travel Atitude.

 

Gender Free predstavlja puno više od samog modnog trenda, to je odraz kulturalne preobrazbe kroz koju prolazi moderno društvo. Za nove generacije spolna obilježja nisu više toliko važna, niti zanimljiva. Važna je jedinstvenost svakog pojedinca kao prava bit ljudskog bića. Gender Free ne negira ženstvenost ili muževnost. On je zapravo negdje u sredini sa svojim neutralnim, ali profinjenim stavom koji svima odgovara. Za razliku od androgenih tendencija u prošlosti, Gender Free ide korak naprijed u smjeru individualne slobode i istinskog prihvaćanja drugih. Gender Free definira novi životni stil. Ženska i muška odjeća može se kombinirati, žene i muškarci mogu s jednakom ležernom elegancijom nositi jakne, suknje i hlače. Zajednički je također i odabir boja i tkanina kako bi svaki pojedinac mogao istraživati svijet onog drugog. Nijanse su neutralne, a linije koncizne. Unatoč jednostavnosti odjeće, individualnost dobro definiranog stila ističe se u punoj snazi. Rezultat je vrlo profinjen, istovremeno jednostavan i savršen, od jutra do večeri.

Kroz kolekciju Gender Free, Italian Style Energy nije zapravo uhvaćen u klopku dvosmislenosti, već naprotiv, uspješno balansira između nježnosti i snage. U svakom prijedlogu oštre linije prate
mekane volumene te omogućavaju da se nakon šišanja frizura oblikuje i time transformira prema trenutnim željama klijenta. Boje su prirodne i podsjećaju na vrijeme provedeno na otvorenom, u potpunoj slobodi.

Gender Free Ikona Stila – razdjeljak po sredini, boja kao da je posvijetlila na suncu, prirodan izgled. Ikona stila Italian Style Energy simbol je slobodnog duha ovog trenda. Odjeća koja pruža slobodu pokreta, dodaci koji se jednostavno kombiniraju i frizura koja se oblikuje u trenu ispunjavaju očekivanja za koje je moda element svakodnevnog života. Uloga frizera ovdje je nezamjenjiva budući da svojim rukama oblikuje frizuru koja je samo naizgled jednostavna, ali u sebi objedinjuje veliku pažnju posvećenu šišanju, bojenju i oblikovanju.

 

Najekskluzivnija od svih prijedloga za 2016., kolekcija Travel Atitude, donosi profinjeni i istančani retro šarm. Tema putovanja i istraživanja poziva nas da ponovno doživimo eleganciju ekspedicija s početka 20. stoljeća – velike ručno rađene kovčege, skupe kutije za šešire i komplete od laganog lana u savršenom kolonijalnom stilu. Na modnim pistama zastupljeni su svi kultni komadi odjeće strastvenih putnika u izraženoj šik i elegantnoj verziji. Safari jakne, zaštitni znak ovog trenda, mogu se kombinirati s traperom za ležeran izgled, ili se mogu pretvoriti u elegantnu
večernju haljinu, ako su izrađene od svile. S druge strane, tu su i oversized košulje od bijelog pamuka, savršene u kombinaciji s bež lanenim hlačama. Cargo hlače uske su i seksi, a kaftani su ukrašeni vezom i detaljima koji odaju posebnu vještinu.

Jedinstvena atmosfera, tople boje, miris začina i koža s patinom starine. Kolekcija Travel Atitude je prepoznatljiva po svojim vrlo posebnim detaljima koji prate prirodni izgled. Kosa je ležerna i lepršavo gipka zahvaljujući posebnim preciznim tehnikama šišanja, istaknutim mekanim i intenzivnim bojama koje je osmislio Italian Style Framesi.

Travel Atitude Ikona Stila – putovati sa stilom ne znači da se trebamo odreći elegancije i pažnje posvećene svom izgledu. Žena koja prati Travel Attitude trend želi najbolje za svoju kosu, u svakom trenutku. Italian Style Framesi za nju, prije svega, predlaže šišanje, profinjene, ali praktične linije te frizuru koja se, uz odgovarajuće proizvode, lako održava na putovanju. Zatim, bogate nijanse i kontraste koji blistaju na suncu zahvaljujući inovativnim tehnikama bojenja kose uz koje je moguće posvijetliti pramenove u svega nekoliko sekundi, pomoću uređaja za ravnanje kose. Konačni rezultat je blistava boja i postojana frizura u svakom trenutku putovanja.