MENU

Framesi kolekcija jesen/zima 2015./2016.

Šezdesete i sedamdesete godine već nekoliko sezona potiču kreativnost poznatih marki iz svijeta mode i dizajna. Ova su dva desetljeća obilježila već i proteklu sezonu kroz hipi događanja, cvjetne motive na haljinama te glamurozni rock trend sjajne odjeće i cipela s velikim poplatima. Sada je pažnja usredotočena na elegantni i formalni stil iz tog razdoblja.

 

Vintage today

Za sezonu 2015. – 2016., stilisti i dizajneri donose nam posebno, građansko ozračje po kojemu su 60. i 70. godine prošlog stoljeća bile prepoznatljive. Ova tendencija predstavlja potragu za
vrijednostima na kojima se društvo temeljilo nakon gospodarskog uzleta i koje oživljavaju koncepte kao što su stil i elegancija. U ovom kontekstu, moda donosi kapute s velikim reverima i gumbima, hlače s visokim strukom, jakne uskog kroja i košulje s mašnom.

Tren Vintage today oživljava modne dodatke koji su vrlo prepoznatljivi i karakteristični za spomenuta desetljeća. Torbice su čvrste i kožne, čizme i mokasinke imaju kopče i široke pete, a salonke vrlo ženstvene i damske remenčiće. Rukavice, naočale i šeširi nezaobilazni su za one koji prate modu pa čak i samo kroz modne dodatke.

Moderna gospođa, ženstvena i puna duha, za svoju kosu želi nešto posebno. Italian Style Energy strogo se drži atmosfere ovog trenda donoseći izvornu vintage kolekciju, geometrijske oblike šišanja u kombinaciji s jako razlomljenim vanjskim rubovima, dugačkim šiškama i čeonim pramenom što su karakteristični detalji modnih frizura šezdesetih i sedamdesetih godina. Boje su izvedene mješavinama iz linije Jewels, posebno osmišljenim za ovu sezonu.

Ikona stila

Dugački, repićasti zalisci, dugačke šiške koje se pretvaraju u čeoni pramen. Prepoznatljiva frizura kolekcije Italian Style Energy donosi sve ove elemente i zaista dobro
opisuje mješavinu formalne elegancije i pobune koja je obilježila povijesno razdoblje velikih društvenih promjena. Današnji izgled prije svega se ističe odabirom boje koji je vrlo poseban.U ovom prijedlogu, baza u boji sivog ahata osvježena je radijalno raspoređenim svjetlijim pramenovima.

 

Handmade 2.0

Fina ručna izrada, nastala zahvaljujući umješnim rukama i vremenu posvećenom traženju apsolutnog savršenstva, nova je i čista esencija luksuza. Uz najstarije, tradicionalne tehnike ukrašavanja i veza, fina ručna izrada kolekcije 2.0 primjenjuje pomne studije o materijalima i strukturama da bi stvorila iznenađujuće efekte. Znanost primijenjena u kreativnosti pomaže dizajnerima u stvaranju pravih remek djela.

Svaki odjevni predmet ili modni dodatak izrađeni su kao da su jedinstveni kako bi se onaj koji ih nosi osjećao posebno. Luksuzne modne kuće odškrinule su vrata ateljea i prikazala video zapise
svojih iznimnih krojača i obrtnika dok izrađuju predmete iz naših snova. Ova izvanredna kreativnost odabire plemenite materijale kao što su Chantilly čipka, baršun i brokat te ih ukrašava vezom,
ukrasnim kamenjem i obrubima. Dašak modernog donose arhitektonski volumeni i 3D efekti zbog kojih se trend Hand Made 2.0 pretvara u pravi čudesni užitak.

Na modu koja zahtjeva luksuz, stilisti Italian Style Framesi odgovorili su kolekcijom koja donosi elegantne linije i boje koje su dizajneri osmislili s posebnom strašću. Volumen je pun, a forma razrađena krojačkom preciznošću. Dodatnu inspiraciju donosi serija boja Framcolor Ecletic SE čija paleta predstavlja tonove sive boje dima.

Ikona stila

Prepoznatljiva frizura koju predlaže Italian Style Framesi u sebi objedinjuje motive koji su inspirirali ovaj trend – pažnju posvećenu detaljima, krojačku preciznost, jedinstvenost. Šišanje je gotovo u potpunosti izvedeno tehnikom point cut koja omogućava da se očuva punoća volumena, uz stanjene vrhove. Linija dugačkog čeonog pramena koji uokviruje lice, ublažena je tehnikom kliznog šišanja „sliding cut“ koja pridonosi transparentnosti pramenova, ne ugrožavajući njihovu dužinu. U fazi sušenja važno je održavati minimalni volumen, ističući vanjski rub frizure.